Engineering en configuratiemanagement

Engineering en configuratiemanagement

Van functioneel ontwerp naar functionerend eindproduct. Norma en haar ingenieursbedrijf Mecon ondersteunen dit hele traject met geavanceerde engineering competenties. Wij doen dit al meer dan 50 jaar voor verschillende high-tech opdrachtgevers uit diverse branches. Wij beschikken dan ook over de nodige domeinkennis en zijn volledig ingesteld op de in deze branches gestelde eisen en kwaliteitsstandaarden. Bovendien hebben wij een ontwikkelstandaard ontwikkeld (AS9100-compliant) zodat wij voldoen aan alle mogelijk gestelde eisen waardoor wij oplossingen op maat kunnen bieden aan onze klanten. Immers, systeemontwerp is het hart van iedere innovatie.

Beheersbaarheid in techniek, financiën en planning

Door een gefaseerde aanpak bieden wij u beheersbaarheid in techniek, financiën en planning gedurende het gehele traject. Iedere fase is een afgesloten deelproject van waaruit besloten kan worden hoe men verder gaat met het project. Elke fase zal worden afgesloten met een review (go/no go).

In de Conceptuele fase worden verschillende ideeën opgebracht en uitgewerkt. Vervolgens in de Preliminary Design fase, wordt één van de ideeën gekozen en uitgewerkt, waarbij zorgvuldig wordt gekeken naar de eisen en wensen. Na goedkeuring wordt dit design verder in detail uitgewerkt in de Detailed Design fase. De nabijheid van uitgebreide productiekennis speelt in dit proces voortdurend mee.

Configuratiemanagement

Gedurende het hele proces wordt een Technisch Constructie Dossier (TCD) opgebouwd en bijgehouden. Dit TCD bevat alle documentatie die bij het project hoort, zoals de lijst met eisen en wensen, tekeningen, risicoanalyses, testplannen en meer. Het TCD vormt de basis voor het daaropvolgende Technisch Product Dossier (TPD), dat alle informatie bevat voor de productie van het desbetreffende systeem. Vanzelfsprekend kan Norma-Mecon u ontzorgen bij vormgeven en later bijhouden van het TPD.