Archives

HR manager NTS Norma één van de pioniers “krachtclub voor ondernemend Overijssel”

Hoe richt je je bedrijf zo in zodat je in kunt spelen op de steeds sneller veranderende omgeving? Door sociaal te innoveren.

… Lees meer

Nadcap certificering verlengd

Goed nieuws! Norma heeft de hercertifecering voor Brazing onder NADCAP succesvol doorlopen, daarmee zal ons certificaat worden verlengd tot april 2018.

… Lees meer

Norma verhoogt productiviteit kwaliteitscontrole

Norma Hengelo ontwerpt en produceert complete mechatronische systemen. Door de groei van het bedrijf en de diversificatie van activiteiten werden de CMM’s een knelpunt. Er moest een oplossing komen die ook grote onderdelen kan meten voor defensie en aerospace, om de druk op de CMM’s te verminderen.

… Lees meer

NTS groeit fors door overname van Norma

De NTS-Group en Norma hebben een overeenkomst gesloten waardoor Norma  onderdeel wordt van de NTS-Group. Hiermee ontstaat een groep van toeleverende bedrijven in de hightech industrie met wereldwijd 1.500 medewerkers en een jaarlijkse omzet van ca. 210 miljoen euro. Norma blijft onder eigen naam opereren. Frank Biemans gaat als CEO van Norma rechtstreeks rapporteren aan de Raad van Bestuur van NTS-Group.

… Lees meer

Norma sponsort team Sunflare Solarboat

WorldCup Solar Powered Boats

Van 2 t/m 9 juli vindt de Dutch Solar Challenge plaats. In deze challenge strijden 39 teams uit binnen- en buitenland in boten, aangedreven op zonne-energie, tegen elkaar. De start is op 2 juli in Amsterdam, en de race gaat via Lemmer naar Drachten, Grou en finisht in Leeuwarden. In deze vijf plaatsen vinden ook nog verschillende sprint- en endurancewedstrijden plaats.

… Lees meer

Nadcap Accreditation for Heat Treating has been awarded to Norma

Nadcap recognizes Norma for its commitment to continual improvement in aerospace quality.

Norma received Nadcap accreditation after successfully passing a Nadcap audit in Heat Treating (dip brazing, hardness/conductivity testing and pyrometry). This achievement is important for Norma as it demonstrates commitment to delivering the highest standards of heat treating.

… Lees meer

TechYourFuture Expertmeeting 2016

Antoinette Geusendam, HR manager van Norma Groep, heeft na een zoektocht van een jaar haar professionals op de werkvloer een goed trainingsprogramma kunnen bieden. Dit programma is niet te vinden in het standaard aanbod van de reguliere onderwijsinstellingen. “Willen wij als bedrijf aan de klantwens kunnen voldoen en de concurrentie voor blijven, dan hebben de medewerkers meer skills nodig”, meent Antoinette. Dit draagt ook bij aan de duurzame inzet van medewerkers. … Lees meer

Nadcap certificering

Een projectteam van Norma is in 2015 begonnen aan de voorbereidingen voor NADCAP certificering van ons zoutbad soldeerproces (ook wel aluminium hardsolderen of fluxbadsolderen genoemd). Zoutbad solderen is één van de unieke competenties van Norma, zie ook http://www.norma-groep.nl/dip-brazing-vacuum-solderen/

… Lees meer

Norma ontvangt leerlingen tijdens Twente Goes Techno

Op 17 en 19 november 2015 doet Norma Hengelo weer mee aan de “Twente Goes Techno” week.

… Lees meer

WorldSkills 2015: We hebben een Winnaar!

Vakkanjer van Norma pakt ticket naar WorldSkills in Brazilië

Richard Nales (Norma Groep, Hengelo) heeft gisteren een ticket naar WorldSkills 2015 in Brazilië in de wacht gesleept. Afgelopen woensdag en donderdag streden 12 Vakkanjers uit de metaal-, installatie-, elektro- en koudetechniek om een plaatsing voor de wereldkampioenschappen voor jonge vakmensen. Richard Nales was de sterkste bij polymechanica. Hij mag in augustus volgend jaar meedoen aan de wereldkampioenschappen voor jonge vakmensen in São Paulo en daar zijn wij natuurlijk trots op! … Lees meer